Lättgjorda havrekakor
Asgoda! Mest smeten :3
Lättgjorda havrekakor (gör dubbelsats, annars blir det bara som bilden ovan)
Ingredienser:
50 g margarin
2 msk socker
1/2 dl havregryn
3/4 dl (5msk) vetemjöl
2 krm bicarbonat
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Smält margarinet i en kastrull, passa margarinet väl så det inte blir brunt
3. Häll i en skål - socker, havregryn, vetemjöl, bicarbonat, vaniljsocker
4. Blanda allt med en gummiskrapa
5. Häll det smälta margarinet i skålen, skrapa ut allt fettet noga med gummiskrapan
6. Rör om och blanda väl.
7. Klicka ut degen med en tesked till ca 15 små kakor och lägg dem på plåten
8. För ihop kakorna till toppar med fingertopparna
9. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 10 minuter, de ska få gulbrun färg. Använd grytlappar.
10. Lyft över kakorna med en stekspade till ett bakgaller när de svalnat.
11. Ät! Och njut ;)
Lättgjorda havrekakor (gör dubbelsats, annars blir det bara som bilden ovan)
Ingredienser:
50 g margarin
2 msk socker
1/2 dl havregryn
3/4 dl (5msk) vetemjöl
2 krm bicarbonat
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Smält margarinet i en kastrull, passa margarinet väl så det inte blir brunt
3. Häll i en skål - socker, havregryn, vetemjöl, bicarbonat, vaniljsocker
4. Blanda allt med en gummiskrapa
5. Häll det smälta margarinet i skålen, skrapa ut allt fettet noga med gummiskrapan
6. Rör om och blanda väl.
7. Klicka ut degen med en tesked till ca 15 små kakor och lägg dem på plåten
8. För ihop kakorna till toppar med fingertopparna
9. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 10 minuter, de ska få gulbrun färg. Använd grytlappar.
10. Lyft över kakorna med en stekspade till ett bakgaller när de svalnat.
11. Ät! Och njut ;)
Trackback